Pàgines

Translate

dimarts, 5 de juliol del 2016

GAIACAT.CAT


El coneixement a l'abast de tothom.
VINCULANT LA CULTURA AL TERRITORI 
De l'agricultura a la cultura
De la terra i el mar a la taula
I de la taula a la paraula
Som el que mengem, som el que recordem, som el que somiem...SOM

La Hipòtesi de Gaia postula que el clima, la vida i la geologia actuen de forma conjunta i s’autoregulen tendint a l’equilibri. És, per tant, una hipòtesi que explica el planeta Terra com a superorganisme que és capaç d'autoregular-se gràcies als processos biogeoquímics. La hipòtesi va ser introduïda pel químic James Lovelock l’any 1969, però publicada en 1979. El nom de Gaia és en honor a la deessa grega de la Terra.

Etimològicament, Gaia o Gea és una paraula formada per dos elements: Ge-, que significa 'terra' i que es pot trobar en mots com: geografia i geologia i per Aia-, que és un derivat d’una arrel indoeuropea que significa 'àvia'. Així doncs, el significat complet de la paraula Gaia o Gea és 'Àvia Terra'.


Seguint aquesta teoria us presentem Gaiacat.cat des d’on podreu gaudir i conèixer la Civilització catalana. Tota la vida de la terra en el seu conjunt, i en aquest cas concret a Catalunya, interacciona i té la capacitat de mantenir el seu entorn, memòria, cultura, societat, economia, identitat i tradició de manera que sigui possible la continuïtat de la seva pròpia existència. 

El terme tècnic per a aquest tipus de comportament és homeorètic.  Aquest sistema que es conserva a si mateix, no només s'adapta als canvis, sinó que fins i tot fa els seus propis canvis alterant el seu entorn sempre que sigui necessari per al seu benestar i supervivència.


Gaudeix educant els sentits. 
Disfruta educando tus sentidos 
Enjoy training your senses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada